6 Ekim 2014 Pazartesi

Set İncelemesi -7- : LEGO Star Wars R2-D2 UCS 10225

 Gerçekten yapımı esnasında müthiş derecede keyif aldığım bu seti Adore Oyuncak'ta bulamadığım için Bricklink'ten kargo dahil 695 TL'ye aldım. Mayıs 2012'de satışa sunulan set 31x18 cm ebatlarında ve bir de R2-D2 minifig'i içeriyor.


 2127 parçadan oluşan sette oldukça fazla technic parça bulunmakta. Technic ile aram pek iyi olmadığı için yapım esnasında özellikle ana iskeleti oluştururken biraz zorluk çektim. Yapıma önce gövde kısmından başlıyoruz ve ayaklar ile devam ediyoruz. Son olarak da 360 derece dönebilen başı yapıyoruz.



 Yukarıdaki resimlerde görülen iskeleti yaparken yaptığım en ufak bir hata tüm iskeleti baştan kurmama neden oldu. Tüm bu technic parçalar R2-D2'nun gövdesinin arka tarafında bulunan bir switch vasıtasıyla inen ve stabil pozisyonda durmasına sağlayan 3. bir bacak ve etrfında 360 derece dönen kafa kısmı için. 
  

Bu R2-D2 bir harika dostum

  R2-D2'nun gövdesinin önyüzünde, biri cihazlarla bağlantı sağlamak amacıyla kullanılan diğeri de testere şeklinde olmak üzere 2 kolu mevcut. Bu kollar ön tarafta bulunan kapıları açarak ortaya çıkıyor ve arka tarafta bulunan knoblar sayesinde hareket ediyor.



 Ayrıca yine gövdenin ön yüzünde açılabilen 2 adet panel mevcut.


 Baş kısmında ise filmlerden görmeye alışık olduğumuz projektör yer almakta. Kendi etrafında 360 derece dönebilmesi dışında kafa kısmında başka bir özellik bulunmamakta.  



 Özellikle 2.5 yaşındaki kızımın çok sevdiği bu set her yaştan kitleye hitap ediyor. Oynanabilirlik açısından baş kısmı ve öndeki paneller dışında pek bir hareketli parça bulunmadığından daha çok sergilemeye yönelik bir set. Dizayn olarak gerçeğe oldukça yakın. Yapımı ise olduça zorlu ve eğlenceli. Ayakların altına tekerlek konulabilseydi ve bir motor vasıtasıyla uzaktan kumandayla R2'yu hareket ettirebilseydik işte o zaman efsane bir set olabilirdi. Yine de R2-D2, Star Wars ve UCS koleksiyoncularının kesinlikle kaçırmamaları gereken bir set. 9/10



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder