6 Ekim 2014 Pazartesi

Set İncelemesi -8- : LEGO Millennium Falcon 7965

 Millennium Falcon 10179'u ve Bricklink'i henüz keşfedemediğim "karanlık çağlarda" aldığım MF 7965'in incelemesi ile karşınızdayım sayın Legoseverler. O zamanlar (yaklaşık 5-6 ay önce) Millennium Falcon deyince aklıma 10179 geliyor fakat fiyatı nedeniyle almayı düşünmüyordum. Bir Star Wars ve LEGO fanı olarak Falcon'suz yapamayacağımı göz önünde bulundurarak 599 TL'ye Kutuloji.com'dan Millennium Falcon 7965'i aldım. The Lego Movie ve Cuusoo setlerini saymazsak Modular Buildings ve Star Wars UCS'lerden oluşan koleksiyonumda 9-14 yaş arasına hitap eden tek set olma özelliğini taşıyan MF, daha çok genç Legoseverlere yönelik bir set.


 2011 yılında satışa sunulan ve şu sıralar yavaş yavaş tükenen set, 1254 parça ve 6 minifigure'den oluşuyor. 10179'un aksine bu Falcon'un kokpiti sökülebiliyor, altında ve üstünde yer alan taretleri dönebiliyor, üzeri tamamen açılabiliyor ve oldukça detaylı tasarlanan iç mekanlarına rahatça ulaşılabiliyor. Bu bakımdan önceki versiyonlara göre üstün.


 Darth Vader'ın Millennium Falcon'da hiç bulunmadığını dikkate alırsak Darth Vader minifigürü biraz alakasız olmuş ama yine de fazla minifig göz çıkarmaz.


 Özellikle bu Falcon'da Episode IV'te geçen sahneleri canlandırmak mümkün.



 Oldukça basit fakat biraz fazla sticker'lı yapımını tamamladığımızda karşımıza çıkan :





 İç mekanlara setin üzerindeki kanatları (orijinal MF'da böyle bir şey yok) açarak rahatça ulaşmak mümkün.


 Açıkçası herkese göre bir set değil 7965. MF 10179 dışında piyasada bulunabilen tek MF seti olması nedeniyle tercih edilebilir ama benim gibi AFOL'ları tatmin etmekten oldukça uzak. 9-14 yaş arası Legoseverler için ise gayet başarılı. Kesinlikle sergileme amaçlı değil oyun amaçlı tasarlanan bu seti almakla hata yaptığımı düşünüyorum. Bu setin kötü olduğu anlamına gelmesin 10179 ya da başka bir MF sahibi olmayan Star Wars hayranları için kaçırılmaması gereken bir set ancak yine de bana hitap etmiyor. Sanki biraz daha büyük ve detaylı olsa ve çıkartma kullanılmasaydı daha fazla kişi tarafından tercih edilebilirdi. 6/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder