26 Eylül 2014 Cuma

Set İncelemesi -6- : LEGO Star Wars Red Five X-Wing Star Fighter UCS 10240

 Mayıs 2013'te piyasaya sürülen 1559 parçalık Red Five X-Wing Star Fighter UCS incelemesi ile karşınızdayım. (Hatırlayamayanlar için hatırlatalım : Episode IV'te Luke Skywalker'ın kullandığı X harfi şeklinde kanatları olan gemi)


 Seti İstinye Park'taki Adore mağazasından 699,90 TL'ye eşimin tüm ikazlarına rağmen aldım. Eğer siz de benim gibi LEGO ve Star Wars hayranı iseniz muhtemelen bu seti kaçırmak istemeyeceksiniz. Bilindiği gibi LEGO 2000 yılında da bu seti UCS olarak piyasaya sürmüştü ancak pekçok kusuruyla beraber. Kanatlarının zayıf oluşu ve çıkartma sayısının oldukça fazla oluşu sete olan ilgiyi kısa bir süre sonra azaltmıştı. 2013 yılında ise yepyeni bir X-Wing piyasaya sürüldü.


 Set, UCS setlerinden alışık olduğumuz Data Sheet ile beraber bir standın üzerinde duruyor. Açıkçası ben bu standı pek kullanışlı bulmadım. Geminin altında yer alan bir boşluğa geçiyor ve gemiyi kaldırdığınızda kolayca aşağıya düşüyor. Ayrıca bıraktığınızda geminin baş tarafı aşağıya doğru eğik bir şekilde ileri doğru kayıyor. İstediğim şaha kalkmış pozisyonda bir türlü durmuyor. Çok basit bir kaç technic brick ile bu sorun ortadan kalkabilecekken neden bu şekilde tasarlandığını anlamış değilim.
 Setin bir diğer eksikliği ise Minifig olarak sadece R2-D2'nun yer alması. Luke Skywalker'ın neden yer almadığını da çözebilmiş değilim. Sanki gemiyi R2-D2 tek başına kullanıyormuş gibi.
 Fakat en çok dumur olduğum ise beraberinde gelen aşağıdaki çıkartmalar :

  
 Her ne kadar hata payının yüksek olması nedeniyle 2 çift konulmuş olsa da, bu çıkartmaları kokpite düzgün bir şekilde yapıştırmak oldukça zahmetli bir iş. Hava kabarcığı bırakmadan stickerı yapıştırmak neredeyse olanaksız. İnternette bazıları bu nedenden dolayı çıkartmaları hiç yapıştırmamışlar.
 İrili ufaklı technic bricklerden oluşan iskeletinin yapımı oldukça meşakatli.


 Yapımı bitirdiğinizde karşınıza oldukça devasa bir X-Wing çıkıyor.


 Açılabilir kokpitte dediğim gibi tek eksik Luke Skywalker minifigi.


 Kanatlara X yani Saldırı pozisyonunu verebiliyor veya kapatabiliyoruz. Bazı çılgınlar XL Motor takıp kanatları bakın nasıl açıp kapamışlar.



 Arka taraftaki egzostlar gerçekten gereçeğine oldukça yakın ve etrafındaki flapleri isterseniz açabiliyorsunuz.


 Sonuç olarak kanatlar ve egzost flapleri dışında bir fonksiyonu olmayan fakat görünüş itibariyle oldukça ilgi çekici bir set. Çıkartmaları yapıştırma eziyeti, standının stabil olmayışı ve en önemlisi Luke Skywalker minifigi içermemesi nedeniyle bu sete 7/10 puan veriyor ve sizleri hazırladığım Time-Lapse videosuyla baş başa bırakıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder