9 Temmuz 2014 Çarşamba

Set İncelemesi -5- : LEGO Star Wars Death Star UCS 10188

 Aslında koyusundan olmasa da bir Star Wars fanı olarak uzun zamandır bir UCS (Ultimate Collector Series) edinmeyi düşünüyordum. Adore Oyuncak'ta stoğu tükenen Death Star'ı Bricklink sayesinde aynı fiyata bulabildim. Şimdiye kadar yaptığım en büyük set olan Death Star, 3803 parça içeriyor. 41 cm. yüksekliği ve 42 cm. genişliği ile evde nereye koyacağımı şaşırtan set tam tamına 24 minifigure ile beraber geliyor. İçerisinde bir de mini bir TIE Fighter (Darth Vader'ın makam aracı) içeren seti lafı fazla uzatmadan tanıtmaya başlıyorum.




 Set hem Episode IV ve hem de Episode VI'daki (Death Star II) Death Star'ın kompartımanlarından oluşmakta. Yani her iki filmdeki hafızalara kazınan sahneleri bu sette canlandırmak mümkün. Kompartımanlara gelince;

- Çöp Öğütücüsü (Episode IV),
- Çekici Işın Jeneratör Odası (Episode IV),
- Gözaltı Hücresi (Episode IV),
- Konferans Odası (Episode IV),
- Süper Silah Ateşleme Odası (Episode IV),
- C3PO ve R2-D2'nun Mekanı (Episode IV),
- Droid Bakım Odası (Episode IV),
- İmparator'un Tahtı (Episode VI),
- TIE Fighter'ın Bulunduğu Hangar (Episode IV),
- Kreyn Odası (Episode IV),
- Luke ve Leia'nın Tarzancılık Oynadığı Bölüm (Episode IV),
- İki Adet Topun Bulunduğu Oda (Episode IV),
- Süper Silahın Altında Bulunan ve Füze Lançeri ve Çşitli Silahların Bulunduğu Oda (Episode IV).

 Setin oldukça fazla mekanizması var. Hemen hemen kompartımanlardaki herşey açılıyor, aşağı-yukarı iniyor, çıkıyor, dönüyor vb. Hepsini tek tek detaylı olarak anlatmayacağım ama aşağıdaki resimler sizlere ne demek istediğimi gösterecektir.




Çöp Öğütücüsü : Üzerindeki kırmızı düğme sağa veya sola çevirilince bloklar hareket ediyor.


Luke ve Leia'nın iple karşıya geçtikleri bölüm.


Süper Silah : Üst Kompartmandaki kontrol panelleriyle dirisa ve irtifa vermek mümkün.


TIE Fighter ve Kreyn Odası : Kontrol çubuğu ile TIE Fighter hareket ettirilebiliyor. Kolayca yerinden çıkarak ayrı bir set haline dönüşebilen TIE Fighter'ın kokpitine ne yazık ki Darth Vader sığmıyor. Alt kompartımandaki sarı kreyni de hareket ettirmek mümkün ayrıca burada bulunan platform da makaralı bir sistem sayesinde yukarı ve aşağı hareket ettirilebiliyor.


Gözaltı Hücresi : Episode IV'te kahramanlarımızın çöp öğütücüsünden çıktığı bölümde ayrıca da Leia'nın gözaltında tutulduğu gizli bir hücre var. Siyah dişli sayesinde bu bölüme de ulaşılıyor.


Çekici Işın Jeneratör Odası (veya adı her neyse) : Obi Van Kenobi'nin etkisiz hale getirdiği ışın jeneratörü.


İmparatorun Mekanı : Darth Vader ve Luke Skywalker'ın kapıştığı bölüm. Üstteki çubuk, bir üst kompartımandaki Lazer Toplarını hareket ettiriyor.


Lazer Topları : Üzerindeki dişli sayesinde irtifa verilebilir, altındaki çubuk ile dirisa verilebilir.


Füze Lançeri : Üzerindeki Kırmızı-Gri butona basarsanız, üstteki lastik başlıklı füze 1-2 metre uzağa fırlatılabiliyor. Aman diim, gözünüzü, yüzünüzü koruyun..


Blast Kapısı : Konsolların ortasında bulunan siyah dişli ile hemen altında bulunan blast kapısını açıp kapamak mümkün.


Droid Odası : Droidlerin kesip parçalandığı oda. Kırmızı butonlu makara ile Death Star'ın tam ortasından geçen ve tüm kompartımanlara ulaşabilen asansör hareket ettiriliyor.



  Set kallavi bir kılavuz ile beraber geliyor. Koyu gri ile siyah renklerin kılavuzda birbirine çok yakın olması nedeniyle takıp-sökme işini çok yaptım. Bunun haricinde yapımı oldukça kolay. Yaklaşık 10 saatte (tabi bir oturuşta değil) eşimle beraber tamamladım. Tasarımı, setin zenginliği ve oynanabilirliği açısından üst düzey bir set (10/10) ve kısa zamanda klasikler arasında yer alacağından eminim. Eğer Star Wars hayranı ve LEGO fanı iseniz tükenmeden bu seti mutlaka alın. Üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen halen uygun fiyatlara bulmanız mümkün. (tabi 1.499 TL sizin için uygunsa) Bir de yaklaşık 10 dakikalık hızlandırılmış videomu izleyin derim.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder