1 Temmuz 2014 Salı

Set İncelemesi -4- : LEGO Parisian Restaurant 10243


 Son incelemem LEGO'nun 2014 yılında piyasaya çıkardığı en yeni Modular Building : Parisian Restaurant. 2469 Parça, 5 Minifigure ve bir de sıçan! içeren set, zemin ile beraber toplam 3 kat ve terastan oluşmakta. Adore Oyuncak fiyatı 519,90 TL olan seti eBay'den 159,99 USD'a satın almak mümkün.


 Klasik Paris restoranlarını andıran tasarımıyla oldukça ilgici çekici olan setin, her bir katı ayrı bir set olacak şekilde dolu. Dışarısında 4 çeşit bitki ile çevrilmiş masalar, oturma bankı ve mönü olan giriş katının iç kısmında ise 2 adet masa, bar ve iyi dizayn edilmiş bir mutfak bulunuyor. Binanın arka kısmı da oldukça ilgi çekici. Çöp konteynırının yanında kedi büyüklüğünde bir sıçan yatıyor. Aşçı, garson ve müşteri minifigleri de gayet güzel tasarlanmış. 1. Katta ise 2 adet masanın bulunduğu bir teras, ufak bir mutfak, çekyat ve şöminenin bulunduğu romantik bir oda bulunmakta. 2. Kat ise sanata ayrılmış. Açılabilir arka pencereleri sayesinde resim stüdyosunu ve antika sobayı rahatça görmeniz mümkün.





GİRİŞ KAT





1. KAT VE TERAS



ÇATI KATI

 Ne yalan söyleyeyim Modular serisinin en beğendiğim seti Parisian Restaurant oldu benim için. Özellikle her bir mahalin etkin bir şekilde kullanılması, çatı katının tasarımı ve kullanılan lacivert, yeşil ve beyaz renklerin uyumu  harikulade olmuş. Mutfak kısmı oldukça şık ve dış mahalleri süsleyen bitki tercihleri oldukça yerinde. Özellikle perdeler ve 1. kattaki çekyat resmen sanat eseri. Beyaz midye ve kruvasan temalı çatı tasarımı son derece göz alıcı. Oldukça zevkli bir yapımı da olan setin tek kusuru ebatları itibariyle diğer Modular'ların yanında biraz minik kalması.




 Dediğim gibi en beğendiğim Modular seti olduğu için 10 üzerinden 9 veriyorum bu sete. Oynanılabilirlik açısından da diğer setlere fark atan Parisian Restaurant, şu sıralar ülkemizde bulunmuyor. Eğer bulursanız kaçırmamanızı hatta 2-3 adet almanızı tavsiye ederim çünkü ileride hiç şüphesiz klasik bir set olacak ve astronomik rakamlardan satılacaktır. Yapım vidyomu da paylaşarak incelememi sonlandırıyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder