1 Temmuz 2014 Salı

Set İncelemesi -3- : LEGO Town Hall 10224


 LEGO'nun 2012 yılında piyasaya çıkardığı Modular Building serisinin en büyüğü 2766 parçalık Town Hall incelemesi ile karşınızdayım. Aynı zamanda tüm zamanların en büyük 11. LEGO seti olan Town Hall'un fiyatı diğer Modular Building'lere göre biraz tuzlu. Zira Adore Oyuncak'ta 679.90 TL'ye, LEGO Shop'ta ise 199.99 USD'ye satışı yapılmakta. 8 Adet Minifigure içeren set, 3 kat ve çan kulesinin de bulunduğu çatısı ile en yüksek Modular. (50 cm.)



 Vali konağımızın giriş katı oldukça detaylı. Çalışma ofisi, toplantı salonu, asansörü ve girişteki sütünlu tasarımıyla oldukça tatmin edici. 1. Katta balkon konuşması yapma heveslisi sayın valimizin ofisi, sekreterine ayrılmış bir masa ve sandalye, 2. katta ise toplantı salonu bulunmakta. Teras katında ise çan kulesi, saat ve 2 adet çatı penceresi mevcut.




GİRİŞ KAT VE BRİFİNG SALONU



ASANSÖR ŞAFTI


1. KAT



2. KAT


TERAS KATI

 Aynı zamanda Palace Cinema'nın da tasarımını yapan mimar ablamız Astrid Graabæk tarafından dizayn edilen Town Hall'un tek problemli yanı asansörü olmuş. Tamamen manuel olarak hareket ettirdiğiniz asansör, şaftı nedeniyle iç mekanı daraltmış. Ayrıca ille de asansör olacaksa ben şahsen Death Star UCS'sinde de olduğu gibi makaralı bir sistemi tercih ederdim. (Olmamış Astrid!) Asansör dışında gelinden daha kısa boylu olan bir damat minifigi vakamız var. Sanırsam Astrid'de boy kompleksi falan var ya da gelin topuklu giymiş de olabilir bilemedim. Bir de temizlikçi amcaya da içim acıdı. Danimarka'da sanırım emeklilik yaşı 80 civarı, o yaştaki adam çatıda temizlik yapıyor. Bir de elinde büyüteçle çiçekleri inceleyen botanikçi kızımız var. Gezici midir nedir anlamadım, canım ülkemizde olsa elindeki büyüteçi suç aleti diye alırlar anında nezarethaneye atarlardı. (Astrid bunu da pas geçmişsin!)


 Uzun lafın kısası ufak tefek sıkıntıları dışında gayet güzel bir set. Yapımı kolay ancak parça sayısından ötürü diğerlerine göre daha fazla zaman alan bir set. Benim yaklaşık 6 saatimi aldı diyebilirim. Modular Building'lerde pek fazla technic element bulunmadığından technic'çi arkadaşlar seti yaparken sıkılabilirler. Ayrıca Yap-Sergile tarzındaki bu binaların oynanabilirliği fazla yok. İncelememi bitirirken sizleri hazırladığım Time Lapse vidyosu ile başbaşa bırakıyorum. Puanım 8/10.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder