30 Haziran 2014 Pazartesi

Set İncelemesi -2- : LEGO Palace Cinema 10232


 Bir inceleme ile daha karşınızdayım. Bricklink vasıtasıyla edindiğim 2. Modular Building; LEGO'nun 2013 yılında piyasaya çıkardığı Palace Cinema. Adından da anlaşılacağı gibi iki katlı bir Sinema Salonu olan bu bina, 2196 parça, 1 limuzin ve 6 minifig içeriyor. Grauman's Chinese Theatre'dan esinlenerek tasarlanan setin satış fiyatı ise 150 USD-eBay/499.90 TL-Adore.


 Renk olarak kırmızı ve kahverengi tonların öne çıktığı bu set, Cafe Corner ve Grand Emporium gibi iki cepheli. Binanın giriş katında gişe ve büfe bulunuyor aynı zamanda her iki taraftan da görünen 3 adet de film afişi (çok geyik) var. 1. Katta ise projeksiyon cihazı, 6 adet izleyici koltuğu ve sinema perdesi bulunmakta. Çatı ise önceden de belirttiğim gibi tasarım olarak Grauman's Chinese Theatre'a çok benziyor. Her ne kadar çatı katı çıkış kapısı dışında herhangi bir eçhize barındırmasa da çok sevdiğim kırmızı rengiyle bütünleşen oldukça şık bir tasarıma sahip.






ZEMİN KAT VE LİMUZİN





1. KAT



ÇATI KATI

 Gelelim kritiklere. Lobi biraz daha değerlendirilebilirmiş sanki. Birkaç poster daha konulsaydı daha dolu olabilirdi. Ayrıca bir oturma grubu da eklenebilirdi. Sinemaya diyeceğim yok, projeksiyon cihazı, koltuklar ve perde gayet güzel tasarlanmış ancak çatı biraz boş kalmış. Muhtemelen dış tasarımın etkilenmemesi için bu alanı değerlendirmeyi uygun görmedi LEGO. Yine de dışarıdan gözükmeyecek şekilde birkaç masa ve şık bir bar konulsaydı Gala temasına daha uygun olabilirdi.


 İlk yaptığım setlerde Time Lapse videosu hazırlamaktan fotoğraf çekmeye fırsat bulamadım. Bu nedenle nette beğendiğim ve açıklayıcı bulduğum resimleri paylaşıyorum. Puanlamaya gelince Palace Cinema'ya 10 üzerinden 7 veriyorum. Son olarak YouTube'da bu set hakkındaki Time Lapse videomu izlemeyi unutmayın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder