30 Haziran 2014 Pazartesi

Set İncelemesi -1- : LEGO Grand Emporium 10211


 LEGO'nun çok sevilen Creator-Modular Buildings serisinin 5.'si olan Grand Emporium'un incelemesi ile karşınızdayım. Kızıma aldığım Duplo setlerini saymazsak edindiğim ilk LEGO seti olması nedeniyle benim ilk göz ağrım da denebilir. LEGO, her sene bir Modular Building ile karşımıza çıkmakta ve Grand Emporium'da bu serinin 2010 yılında piyasaya sürülen seti. 7 Minifig ve 2182 parçalık içeriğiyle 10 modüler binanın en büyük 6.'sı olma özellğini taşıyan Grand Emporium, halen Adore Oyuncak'ta 499.90 TL'lik fiyatıyla alıcı bulabilmektedir.


 Alışveriş merkezi işlevi gören binanın zemin katı; içerisinde değişme kabini bile bulunan Giysi Reyonu olarak tasarlanmış. 1. katta Mutfak Malzemeleri, 2. katta ise Scooter, Bebek evi ve bir de Avize var. Çatı katında ise Reklam Panosu ve dış cephede Temizlikçi Platformu var. Her bir kat kolayca çıkarılabiliyor ve böylelikle iç mahallere rahat bir şekilde erişebiliyoruz.





ZEMİN KAT


1. KAT



2. KAT


ÇATI KATI

 Açıkçası diğer Modular Building setlerine kıyasla Grand Emporium'un içi biraz boş kalmış. Zemin kat haricinde iç mahallerin boş kalması büyük bir eksiklik. 


 Setin yapımı ise oldukça basit. Eşimle beraber yaklaşık 6 saatte bitirdik. Nitekim ilk LEGO setimiz olduğu için arada yanlış yere parça taktığımız sonra da tekrar söküp taktığımız kısımlar olmadı değil. Bu arada yapım esnasında Lapse It uygulamasıyla hazırladığım hızlandırılmış videoyu da izlemenizi tavsiye ederim.

 Son olarak, Modular koleksiyonuna başlama sebebim olan Grand Emporium'a 10 üzerinden 6 veriyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder